We were trying to think of a catchy name (which will be revealed shortly) and the conversation went on to discuss the length of time it would be etc
It reminded me of something I had read a while ago from Julie Wedgwood on an initiative called Find15. The premise is very simple - she provided her team with 15 minutes per day to dedicate to learning. That's 75 minutes per week.
"In large corporates, I’ve run Find 15 marketing campaigns to raise awareness of Find 15 and to encourage staff (and their line managers) to participate. However, one of the best ways of getting this adopted is simply to talk about it. After all, look at the numbers:
15 minutes per day = 75 minutes per week
Assuming 200 working days per year: 15 x 200 = 3,000 minutes
3000 minutes / 60 minutes = 50 hours
50 hours / 7.5 hour working day = 6.66 days
What employee wouldn’t want over six full working days-worth of personal development every year? Many managers would not really notice if 15 minutes were deducted from the working day: if you think about how long staff can spend making drinks for each other or having corridor conversations, time is often frittered away without anyone noticing."
It seems simple and of course 15 minutes doesn't seem like much but actually you can use 15 mins really productively when it comes to learning. Julie has plenty of hints and tips to share on how to use Find15 in your organisation - or even just you individually.
Check out the resource here for more info JulieWedgwood - Finding Time For Learning
How could you use 15 minutes a day to develop your knowledge and skills?
Post your ideas in comments below
PS. Watch out for some great content coming soon to help you with your 15 minutes of learning per day :)